Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin 24h kuluessa
Ammattitaitoiset puhdistuspalvelut

Tehokkuus ja Riskit Kiinteistöjen Puhdistuksessa 

Puhdistusmenetelmien vertailu on keskeinen osa kiinteistöjen, rakennustyömaiden ja uudiskohteiden ylläpidossa. Kuivajääpuhdistus ja painepesu ovat kaksi suosittua ja tehokasta tapaa tarttua likaan ja epäpuhtauksiin, mutta kummankin menetelmän valintaan liittyvät erityispiirteet on tärkeä tiedostaa. Painepesua pidetään monipuolisena vaihtoehtona monenlaiseen puhdistukseen, mutta erityisesti alttiilla alueilla se voi lisätä homeriskiä, sillä kosteus voi tunkeutua rakenteisiin ja luoda otolliset olosuhteet homeen kasvulle. 

Toisaalta, kuivajääpuhdistus on kuiva ja lämpötilaltaan kylmä menetelmä, joka vähentää kosteuden kertymistä ja homeen muodostumisen mahdollisuutta. Se hyödyntää hiilidioksista valmistettua kuivajäätä, joka sublimoituu eli muuttuu suoraan kaasuksi kosketuksessa pinnan kanssa, jättämättä jälkeensä kosteutta. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan herkille pinnoille ja alueille, joissa on tarpeen varoa kosteuden aiheuttamia vahinkoja.  

Kuivajääpuhdistus ja painepesu molemmat kantavat mukanaan omat etunsa ja valintaan vaikuttavat puhdistettavan kohteen materiaalit, likaisuuden aste ja ympäristölle asetetut vaatimukset. Oikean menetelmän valinta on avainasemassa puhdistusprojektin onnistumiselle, ja on tärkeää ottaa huomioon molempien menetelmien tarjoamat mahdollisuudet. Me tarjoamme kummankin puhdistusmenetelmän palveluita ja pyrimme varmistamaan, että jokainen puhdistusprojekti toteutetaan asiakkaan tarpeet huomioiden, tehokkaasti ja turvallisesti. 

Kuivajääpuhdistuksen perusteet 

Kuivajääpuhdistus on menetelmä, jonka avulla voimme puhdistaa erilaisia pintoja tehokkaasti ja nopeasti. Siinä käytetään kuivajäätä, joka on hiilidioksidin kiinteä olomuoto kylmänä (-78,5 °C) pelletin muodossa. 

Puhdistusprosessi perustuu kolmeen periaatteeseen: 

 1. Termoshokki: Kuivajään äärimmäinen kylmyys saa likakerroksen kutistumaan ja halkeamaan, mikä helpottaa sen irtoamista. 
 2. Sublimaatio: Kuivajää muuttuu kaasuksi kosketuksessa pinnan kanssa, mikä aiheuttaa nopean tilavuuden kasvun ja irrottaa lian tehokkaasti. 
 3. Paineilmavirtaus: Pelletit laukaistaan pinnalle paineilman avulla, mikä lisää puhdistustehoa. 

Puhdistuksen edut ovat muun muassa: 

 • Ei hankaavia ominaisuuksia: Ei vahingoita puhdistettavaa pintaa. 
 • Ei jätä jäämiä: Kuivajää sublimoituu eikä jätä jälkeensä kuin puhdistetun lian. 
 • Ympäristöystävällinen: Ei käytetä vettä, kemikaaleja eikä muita jätteitä. 
 • Homeriskit vähenevät: Kuivajääpuhdistus ei käytä vettä, joka saattaa edistää homeen muodostumista. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on turvallinen, tehokas ja ympäristöä säästävä menetelmä monen tyyppisten pintojen puhdistamiseen. Me voi soveltaa kuivajääpuhdistusta monenlaisiin kohteisiin kiinteistöjen ja rakennustyömaiden puhdistu ksessa aina uudiskohteiden valmistelutöihin asti. 

Painepesun ominaisuudet 

Me käytämme painepesua monipuolisena puhdistusmenetelmänä, koska se on tehokas keino poistaa lika ja epäpuhtaudet erilaisilta pinnoilta. Korkeapainepesu käyttää vettä, joka on pumpattu suurella paineella suuttimen kautta saavuttaen voiman, joka irrottaa ja huuhtelee lian pois. 

Hyödyt

 • Soveltuvuus monille pinnoille: Painepesu on yleiskäyttöinen ja soveltuu useimmille rakennusmateriaaleille, kuten betonille, tiilelle ja puulle. 
 • Syvällinen puhdistus: Voimakas vesisuihku tunkeutuu pinttyneeseen likaan ja irrottaa sen tehokkaasti. 
 • Nopeus: Suurten alueiden puhdistaminen onnistuu suhteellisen lyhyessä ajassa. 

Käyttökohteet

 • Kiinteistöjen julkisivut 
 • Ajoneuvot ja koneet 
 • Laattojen ja saumojen puhdistus 
 • Öljy- ja rasvatahrat 

Käyttäessämme painepesua me varmistamme, että veden paine on oikea ja ettei se vahingoita puhdistettavaa pintaa. Meidän asiantuntijamme valitsevat kullekin pinnalle sopivan paineen, ottaen huomioon materiaalin kovuuden ja lian tyypin. Ympäristöystävällisyyttä silmällä pitäen me suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan pelkkää vettä tai yhteensopivia, biologisesti hajoavia puhdistusaineita. 

Usein kysytyt kysymykset 

Kuivajääpuhallus tarjoaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen puhdistusmenetelmän, joka soveltuu monenlaisille pinnoille ilman veden käyttöä. 

Miten kuivajääpuhallus eroaa perinteisistä puhdistusmenetelmistä?

Kuivajääpuhallus poistaa lian ja epäpuhtaudet puhdistettavalta pinnalta kuivajään avulla joka höyrystyy välittömästi puhdistuksen jälkeen. Tämä eroaa vesipohjaisista menetelmistä, kuten painepesusta, jossa käytetään vettä likaa irrottamaan. 

Minkälaisiin kohteisiin kuivajääpuhallus soveltuu parhaiten?

Kuivajääpuhallus soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa veden käyttö on rajoitettua tai ei-toivottua, kuten sähkö– ja mekaniikkalaitteiden, tuotantolaitosten sekä arvokkaiden esineiden puhdistukseen. 

Millaisia etuja kuivajääpuhallus tarjoaa kiinteistönhuollossa?

Kiinteistönhuollossa kuivajääpuhalluksen etuihin kuuluu tehokas puhdistustulos ilman jälkisiivouksen tai kuivatuksen tarvetta. Puhdistusmenetelmä on myös nopea ja se voi pidentää kiinteistön rakenteiden ja laitteiden elinikää. 

Mitkä ovat kuivajään käytön kustannukset puhdistustoimissa?

Kuivajään kustannukset vaihtelevat puhdistettavan kohteen laajuuden ja likaisuuden asteen mukaan. Kuivajääpuhallus voi säästää aikaa ja rahaa pidemmällä aikavälillä, kun otetaan huomioon sen nopeus ja ennaltaehkäisevät hyödyt. 

 

Käyntiosoite

Hiidenportti 14
00730 Helsinki

Laskutustiedot

Poksis Oy (3247307-2)
Verkkolaskuosoite: 003732473072
Välittäjä: Maventa
Välittäjän tunnus: 003721291126

Seuraa meitä

Copyright © 2024 Poksis Oy